2 Mayıs 2021 Pazar

Kısır (Bol Ekşili, Bol Lezzetli) Tarifi

 

Kısır (Bol Ekşili, Bol Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2 bardak kaynar su (200 ml standart ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak (isteğe göre)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2-3 dal taze soğan
  • Maydanoz
  • Kıvırcık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

(benim ölçüm minimum siz ailenizin sayısına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz😉)  

Kısır (Bol Ekşili, Bol Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru uygun bir kaba alıp kaynar suyla yıkayalım ve fazla suyunu döküp üzerini kapatalım, şişmesi için bir kenara alalım. 👇👇👇
  2. Ben kaynar suyu üzerine döküp bırakmıyorum bu yöntemi uyguluyorum bence böyle bulgur daha kuru daha lezzetli oluyor isteğe göre bir tane domates de rendeleyebilirsiniz😉.
  3. Soğanları yemeklik ince ince doğrayalım ve güzelce soteleyelim.
  4. Üzerine salçayı ekleyelim (rengini koyu seviyorsanız salça miktarını bir tık arttırın ben tamda böyle seviyorum 😉) ve iyice kavuralım.
  5. Tuzunu baharatlarını ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Yeşillikleri sirkeli suda 10 dakika.
  7. Beklettikten sonra iyice yıkayıp güzelce süzdürelim. İnce ince doğrayalım.
  8. Bulgurumuzu karıştıralım. İçerisine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
  9. Yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini de ilave edip elimizle narin narin yoğuralım ki şöyle elimizin o lezzeti iyice geçsin kısırımızın içerisine🤤😇😉.

🤗🤤👇 ahhhh Öznur bunun ekşisi az olmuş biraz daha diyorsanız hiç sorun değil efendim😉 baharatını da ekşisini de damak zevkinize bırakıyorum 👍servis tabağına alabiliriz, kısırımız hazır👍😉🤗😇 afiyetler olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder