Kısır (Bol Ekşili, Bol Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 bardak kaynar su (200 ml standart ölçü)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak (isteğe göre)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2-3 dal taze soğan
- Maydanoz
- Kıvırcık
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
(benim ölçüm minimum siz ailenizin sayısına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz😉)
Kısır (Bol Ekşili, Bol Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- Bulguru uygun bir kaba alıp kaynar suyla yıkayalım ve fazla suyunu döküp üzerini kapatalım, şişmesi için bir kenara alalım. 👇👇👇
- Ben kaynar suyu üzerine döküp bırakmıyorum bu yöntemi uyguluyorum bence böyle bulgur daha kuru daha lezzetli oluyor isteğe göre bir tane domates de rendeleyebilirsiniz😉.
- Soğanları yemeklik ince ince doğrayalım ve güzelce soteleyelim.
- Üzerine salçayı ekleyelim (rengini koyu seviyorsanız salça miktarını bir tık arttırın ben tamda böyle seviyorum 😉) ve iyice kavuralım.
- Tuzunu baharatlarını ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yeşillikleri sirkeli suda 10 dakika.
- Beklettikten sonra iyice yıkayıp güzelce süzdürelim. İnce ince doğrayalım.
- Bulgurumuzu karıştıralım. İçerisine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
- Yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini de ilave edip elimizle narin narin yoğuralım ki şöyle elimizin o lezzeti iyice geçsin kısırımızın içerisine🤤😇😉.
🤗🤤👇 ahhhh Öznur bunun ekşisi az olmuş biraz daha diyorsanız hiç sorun değil efendim😉 baharatını da ekşisini de damak zevkinize bırakıyorum 👍servis tabağına alabiliriz, kısırımız hazır👍😉🤗😇 afiyetler olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder