2 Mayıs 2021 Pazar

Tam Kıvamında Fıstıklı Kadayıf Tarifi

 

Tam Kıvamında Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 200 gram sade yağ
  • 200 gram antep fıstığı

Şerbeti için;

Bardak ölçüm: 250 ml

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek dilim limon

    Tam Kıvamında Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için; su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limon dilimi ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  • 35 cm boyutundaki tepsiye sade yağın 150 gramını dökün. Tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayın.
  • Kadayıfları bıçakla ince ince doğrayın. Yarısını tepsiye döküp eşit bir şekilde yerleştirin. Kadayıfların üzerine başka bir tepsiyle iyice bastırın. (bu aşamayı atlamayın. ).
  • Antep fıstığını tepsiye eşit bir şekilde dökün. Üzerine kalan kadayıfları dizin. Tekrar tepsiyle iyice bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırının en alt rafında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. ( altı kızardıysa tamamdır.)
  • Kadayıfı fırından çıkarıp tersine çevirin. Kalan yağı tepsiye döküp kadayıfı yerleştirin. Tekrar 5-10 dakika daha pişirin.
  • Kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder