Tam Kıvamında Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- 200 gram sade yağ
- 200 gram antep fıstığı
Şerbeti için;
Bardak ölçüm: 250 ml
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Çeyrek dilim limon
Tam Kıvamında Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için; su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limon dilimi ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
- 35 cm boyutundaki tepsiye sade yağın 150 gramını dökün. Tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayın.
- Kadayıfları bıçakla ince ince doğrayın. Yarısını tepsiye döküp eşit bir şekilde yerleştirin. Kadayıfların üzerine başka bir tepsiyle iyice bastırın. (bu aşamayı atlamayın. ).
- Antep fıstığını tepsiye eşit bir şekilde dökün. Üzerine kalan kadayıfları dizin. Tekrar tepsiyle iyice bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının en alt rafında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. ( altı kızardıysa tamamdır.)
- Kadayıfı fırından çıkarıp tersine çevirin. Kalan yağı tepsiye döküp kadayıfı yerleştirin. Tekrar 5-10 dakika daha pişirin.
- Kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder