9 Mayıs 2021 Pazar

Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates biber salçası (karışık)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • 1 buçuk su bardağı normal kaynar su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber
  • 3 adet orta boy rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Tuz

    Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesi rendeleyelim ve sebzeleri incecik doğrayalım. Bir kenara alalım.
  • Tencereye zeytinyağını alalım ve içine soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
  • Biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş domatesleri ve kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  • İçine yıkanmış olan bulguru, nohutu ve tereyağını ekleyelim bu şekilde biraz kavuralım. (benim nohutum biraz az haşlanmış olduğu için bu aşamada koydum. Sizinki çok haşlanmışsa pilavın sonuna doğru ekleyebilirsiniz. ).
  • Kavrulan bulgurumuzu et suyunu ve normal suyu, karabiber, kimyon, tuzunu da ekleyip şöyle bir karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pişen pilavın ocaktan alalım. Kaşıkla karıştırıp kapağını tekrar kapatıp demlemeye bırakalım.Afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder