Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates biber salçası (karışık)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 2 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
- 1 buçuk su bardağı normal kaynar su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet küçük kırmızı kapya biber
- 3 adet orta boy rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
- Tuz
Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domatesi rendeleyelim ve sebzeleri incecik doğrayalım. Bir kenara alalım.
- Tencereye zeytinyağını alalım ve içine soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
- Biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Rendelenmiş domatesleri ve kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- İçine yıkanmış olan bulguru, nohutu ve tereyağını ekleyelim bu şekilde biraz kavuralım. (benim nohutum biraz az haşlanmış olduğu için bu aşamada koydum. Sizinki çok haşlanmışsa pilavın sonuna doğru ekleyebilirsiniz. ).
- Kavrulan bulgurumuzu et suyunu ve normal suyu, karabiber, kimyon, tuzunu da ekleyip şöyle bir karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pilavın ocaktan alalım. Kaşıkla karıştırıp kapağını tekrar kapatıp demlemeye bırakalım.Afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder