Malzemeler
- 600gram tavuk göğüs
- 15-20tane çeri domates
- 6-7 tane sivri biber
Marinesi için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Ben marinesine yağ koymadım, isteğinize göre yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz ☺️
Yapılışı
- Tavukları kuşbaşı doğruyoruz.
- Marine malzemelerini bir kaba alıp karıştırdıktan sonra içine tavukları ekleyip tavuklar tamamen sosa bulanana kadar karıştırıyoruz.
- Ağzını kapatıp dolapta bir gün bekletiyoruz, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat bekletin. Ne kadar beklerse o kadar yumuşacık oluyor :).
- Dolaptan çıkarttıktan sonra ikiye kestiğimiz domatesler ve küçük kestiğimiz biberlerle sırayla şişlere geçiriyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 200derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
🌹afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder