9 Mayıs 2021 Pazar

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi

 

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

Mini pide için

  • 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
  • 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 g kabartma tozu

Üzeri için

  • 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 9 adet ince dilim pastırma
  • 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
  • Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
  • Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
  • Turşu
  • Taze yeşillik

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
  • Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder