9 Mayıs 2021 Pazar

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi

 

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya  (42 gram)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin undan una ölçü değişebilir )

Yağlamak İçin

  • 125 gram eritilmiş tereyağı

İç Malzemesi İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir veya kaşar

Üzeri İçin

  • 2 yumurta sarısı

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml

Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml 

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayamızı uygun bir kaba ufalanarak alıyoruz. Un ve tuz hariç bütün malzemeleri mayanın üzerine ekliyoruz.
  2. Hepsini güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tuz ve unu ilave ediyoruz. Hamuru ele yapışmayan biçimde yoğuruyoruz.
  3. Hiç mayalandırmadan dört eşit parçaya ayırıyoruz. Hepsini elimizle yuvarlanarak beze haline getiriyoruz.
  4. İlk bezeden başlıyoruz ve hamur çok fazla inceltilmeden açıyoruz. İkinci beze de açılır. İlk bezenin üstünü boş yer kalmayacak şekilde yağlıyoruz.
  5. İkinci yufkayı üstüne kapatıyoruz ve yağlıyoruz. Baştan yukarı doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz.
  6. Tamamen donmaları için üzerleri streçlenir ve 20 dakika kadar buzluğa kaldırılır. Buzluk dereceleri değişiklik gösterebilir ara sıra kontrol ediyoruz.
  7. Hamurları dolaptan alıyoruz ve 2-3 parmak eninde kesiyoruz. Her parçanın kesilen kısımlarını kapatıyoruz.
  8. Kapatılan kısımlar alta ve üste gelecek şekilde avuç içinde biraz bastırılır. Bütün parçalara aynı işlemi uygulayalım. Merdane yardımıyla çok bastırmadan açılır ve ortalarına iç harç yerleştiriyoruz.
  9. D harfinde kapatıyoruz. Kapattığımız kısımlara çok fazla bastırmıyoruz.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder