Muhallebili İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 tane kuru incir + 1 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade kremşanti
Kekin sosu için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 tatlı kaşığı kakao
Muhallebili İncirli Kek Tarifi Yapılışı
- 7 tane inciri sıcak suda 15 dakika kadar suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayalım ve bir kabın içinde 1 yemek kaşığı unu ekleyerek karıştıralım.
- Keki için yumurtayı şekeri çırpalım sütü ilave edelim karıştıralım.
- Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyelim karıştıralım.
- Son olarak cevizi ve inciri ekleyelim karıştıralım.
- Tabanı yağlanmış dikdörtgen borcama kek karışımını dökelim ve 170 derece fırında pişirelim.
- Muhallebisi için kremşanti vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyerek çırpalım ve kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek ocaktan alalım.
- Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyelim ve 3 dakika kadar çırpalım.
- Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzeri için suya nescafeyi, şekeri ekleyelim karıştaralım ve kekin üzerine dökelim.
- Muhallebiyi de kekin üzerine dökelim ve son olarak hindistan cevizi ve kakaoyu başka bir kabın içinde karıştırarak üzerine dökelim.
- Yaklaşık buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder