6 Mayıs 2021 Perşembe

Muhallebili İncirli Kek Tarifi

 

Muhallebili İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane kuru incir + 1 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti

Kekin sosu için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 tatlı kaşığı kakao

    Muhallebili İncirli Kek Tarifi Yapılışı

  • 7 tane inciri sıcak suda 15 dakika kadar suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayalım ve bir kabın içinde 1 yemek kaşığı unu ekleyerek karıştıralım.
  • Keki için yumurtayı şekeri çırpalım sütü ilave edelim karıştıralım.
  • Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyelim karıştıralım.
  • Son olarak cevizi ve inciri ekleyelim karıştıralım.
  • Tabanı yağlanmış dikdörtgen borcama kek karışımını dökelim ve 170 derece fırında pişirelim.
  • Muhallebisi için kremşanti vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyerek çırpalım ve kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek ocaktan alalım.
  • Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyelim ve 3 dakika kadar çırpalım.
  • Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzeri için suya nescafeyi, şekeri ekleyelim karıştaralım ve kekin üzerine dökelim.
  • Muhallebiyi de kekin üzerine dökelim ve son olarak hindistan cevizi ve kakaoyu başka bir kabın içinde karıştırarak üzerine dökelim.
  • Yaklaşık buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder