Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kırmızı et
- 15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
- 3 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı, karabiber,
- 1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
- 1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir)
Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi Yapılışı
- Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz.
- Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz.
- İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz.
- Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz.
- En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz.
- Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz.
- 200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.
Afiyetle.
Not;
Baharat oranlarını isteğe bağlı artırıp azaltılabilir isteğimiz baharatlarla çeşitlendirebiliriz kekik, kurunane vb bu kısmı esnektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder