6 Mayıs 2021 Perşembe

Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kırmızı et
  • 15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı, karabiber,
  • 1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir)

    Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi Yapılışı

  • Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz.
  • Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz.
  • İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz.
  • Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz.
  • En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz.
  • Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz.
  • 200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.
  • Afiyetle.

    Not;

    Baharat oranlarını isteğe bağlı artırıp azaltılabilir isteğimiz baharatlarla çeşitlendirebiliriz kekik, kurunane vb bu kısmı esnektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder