Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı (toz)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Keki için:
- 1.5 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Padişah Yastığı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; Öncelikle şerbet için gereken malzemeleri bir tencereye alın.
- Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Şeker eriğinde ocağın altını açın ve şerbeti kaynatın.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.
- Kek için; Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpın.
- Karışım köpük kıvamına geldiğinde üzerine ılık su ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın.
- 24 cm'lik kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin.
- Kalıbın içerisine hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapmayı unutmayın.
- Kreması için; Kek pişerken bir kabın içerisinde toz krem şanti ve soğuk sütü karıştırın.
- Ardından üzerine süzme yoğurt ekleyerek tekrar karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
- Pişen keki oda sıcaklığında bekletin. Kek soğuduğunda kelepçeli kalıptan çıkartın ve enine doğru ortadan ikiye kesin.
- Kekin alt tarafını servis tabağına alın ve kelepçeli kalıbı tekrar geçirin.
- Üst tarafını ise başka bir servis tabağına alın. İki keki de soğuyan şerbetle eşit olacak şekilde ıslatın.
- Kelepçeli kalıpta olan kekin üzerine kremayı sürün ve her tarafına yayın.
- Kekin üst tarafını ise ters çevirerek kremanın üzerine yerleştirin.
- Hazırladığınız padişah yastığının üst kısmını antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyin.
- Padişah yastığı tatlısını 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder