Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak İçin:
- 5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Parmak tatlısı yapılışı itibariyle en kolay şerbetli tatlılar arasında yerini alır. Yapım aşamasında bütün malzemeler bir araya getirilir. Şerbeti için su ve şeker tencerede birleştirilir.
- Daha sonra şeker eriyene dek karıştırılır ve ocağın altı açılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır ve içine limon suyu eklenir.
- Ardından ise soğumaya bırakılır. Hamur için un hariç gerekli olan tüm malzemeler bir kaba alınır. Un azar azar eklenerek, ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edilene kadar yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlanarak silindir şekli verilir. Bir tabağa beş yemek kaşığı irmik alınır ve hazırlanan hamurlar irmiğe bulanır.
- Ardından yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Tepsiye dizilen hamur parçalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırına konur.
- Üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar anında başka bir kaba aktarılır.
- Tencerede soğumaya bırakılan şerbet, tatlının üzerine dökülerek dağıtılır. Tatlı şerbeti tamamen çekene kadar oda sıcaklığında bekletilir.
- Şerbeti çekmiş olan parmak tatlısı, üstünde toz antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle birlikte süslenerek servis edilir.
Parmak Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbet soğuk, tatlı sıcakken yapılan birleştirme işleminde oldukça dikkatli olunmalıdır.
- Tatlının lezzet kıvamının belirlendiği bu aşamada şerbet her bölgeye eşit olacak şekilde dağıtılmalıdır. Tatlının ve şerbetin sıcaklığı ayarında olmalıdır.
- Göze hitap eden bir sunum yapmak isteyen kişiler, parmak tatlısının üstünü toz Antep fıstığı taneleri ya da Hindistan ceviziyle birlikte süsleyebilirler.
- Lezzet olarak herkesin damak zevkine uyum sağlayan bu tatlıyı, çeşitli süslemeler yaparak ağız sulandıran bir sunum tabağı hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder