2 Mayıs 2021 Pazar

Patates Püreli Et Sote Tarifi

 

Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar haşlanmış kuşbaşı et
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Arzuya göre zeytinyağı ile de yapabilirsiniz)

Püre için

  • 6-7 adet haşlanmış patates (Sıcak olucak)
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Patates Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle et sote hazırlayalım. Haşlanmış kuşbaşı eti tavamıza alalım tereyağını ekleyin yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberi de ekleyip biraz kavurun.
  2. Ardından salçasını ekleyin onu da kavurduktan sonra rendelenmiş 1 adet domatesi de ekleyip 3-4 dk kadar pişirin.
  3. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip altını kapatın.
  4. Ardından püresi için haşlanmış patatesleri soyun ve ezecekle yada çatalla ezin ezilen patatese ben biraz rendelenmiş kaşar ve tereyağı ilave ettim sütü ise azar azar ilave ettim bir taraftan da ezmeye devam ettim.
  5. 1 çay kaşığı karabiber ve tuzunu da ilave ettim sütü az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
  6. Kıvamı kremadan bir tık koyu yaptım ben daha sonra servis tabağına alta püre üstüne de et sote döküyoruz.
  7. Püreli et sotemiz hazırdır deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder