2 Mayıs 2021 Pazar

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet taze yufka

İç malzeme için;

  • 2 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 300 gram dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvıyağ

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Susum
  • Çörek otu atabilirsiniz isteğinize bağlı

    Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle küp küp şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ölünceye kadar kavuralım.
  • Ardından kıymamızı atıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan kıymamızın üzerine soyup rendelediğimiz patatesleri ekleyip patatesler kendini salıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine baharatlarımızı atıp bir iki dk daha kavurup altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
  • Sosu için yumurtayı sütü ve sıvıyağı çırpıyoruz.
  • Tezgahın üstüne serdiğimiz ve ikiye böldüğümüz yufkamıza sosumuzdan döküp fırça ile her yerine dağıtıyoruz.
  • Üzerine iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve içeriye doğru büküyoruz.
  • Hepsine aynı işlem yapılır ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Böreklerimizi tepsiye aldıktan sonra kalan sosu üzerine yediriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırına alt üst ayarlı atıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂🌹🌞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder