Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet taze yufka
İç malzeme için;
- 2 adet soğan
- 3 adet patates
- 300 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Sıvıyağ
Sos için;
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Susum
- Çörek otu atabilirsiniz isteğinize bağlı
Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle küp küp şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ölünceye kadar kavuralım.
- Ardından kıymamızı atıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan kıymamızın üzerine soyup rendelediğimiz patatesleri ekleyip patatesler kendini salıncaya kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine baharatlarımızı atıp bir iki dk daha kavurup altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Sosu için yumurtayı sütü ve sıvıyağı çırpıyoruz.
- Tezgahın üstüne serdiğimiz ve ikiye böldüğümüz yufkamıza sosumuzdan döküp fırça ile her yerine dağıtıyoruz.
- Üzerine iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve içeriye doğru büküyoruz.
- Hepsine aynı işlem yapılır ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Böreklerimizi tepsiye aldıktan sonra kalan sosu üzerine yediriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırına alt üst ayarlı atıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂🌹🌞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder