5 Mayıs 2021 Çarşamba

Patatesli Rulo Börek Tarifi

 

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 bağ maydanoz

Sıvı harç için

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, baharatlar ve ezdiğiniz patatesleri ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıvı harç için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede çırpın.
  • Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. Patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
  • Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin. Sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın.
  • Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları Nelerdir?

  • Soğanı doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak böreğin eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yufkalar fazla gelirse, iç harç ile doldurun ve hava almayan poşetlere koyun. Ardından buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  • Patates yerine kıyma veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Patatesli Rulo Börek Kaç Kalori?

  • Patatesli rulo böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder