Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
İç harcı için
- 2 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 4 haşlanmış patates
- 1 bağ maydanoz
Sıvı harç için
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, baharatlar ve ezdiğiniz patatesleri ilave edin.
- Sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıvı harç için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede çırpın.
- Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. Patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
- Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin. Sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın.
- Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları Nelerdir?
- Soğanı doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
- Fırını önceden ısıtarak böreğin eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Yufkalar fazla gelirse, iç harç ile doldurun ve hava almayan poşetlere koyun. Ardından buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
- Patates yerine kıyma veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Patatesli Rulo Börek Kaç Kalori?
- Patatesli rulo böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder