Pazılı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 hazır yufka
- 250 gr margarin
- 2 yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı süt
İç malzeme
- 500 gr pazı
- 2 soğan
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 tutam tozşeker
- Tuz
- Karabiber
Pazılı Gül Böreği Nasıl Yapılır?
- Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp doğrayın. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın.
- Sıvıyağı bir tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış pazı, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
- Yufkaları sigara böreği yapar gibi her birini artı şeklinde keserek 4’er üçgen parça elde edin. Toplam 16 parça üçgen yufka hazırlayın.
- Margarini eritip ılıtın. Süt, yoğurt, eritilmiş margarin ve 2 yumurtayı çırpın. 8 yufkanın üzerine karışımdan sürüp diğer 8 yufkayı üzerlerine kapatın.
- Yumurta fırçası ile yufkaların üzerine tekrar karışımdan sürüp pazılı içten 2-3 kaşık kadar koyun. Rulo yaparak sıkıca sarıp gül şeklinde kıvırın.
- Börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizip kalan karışımdan üzerlerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder