5 Mayıs 2021 Çarşamba

Pazılı Gül Böreği Tarifi

 

Pazılı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı süt

İç malzeme

  • 500 gr pazı
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tutam tozşeker
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp doğrayın. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın.
  • Sıvıyağı bir tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış pazı, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
  • Yufkaları sigara böreği yapar gibi her birini artı şeklinde keserek 4’er üçgen parça elde edin. Toplam 16 parça üçgen yufka hazırlayın.
  • Margarini eritip ılıtın. Süt, yoğurt, eritilmiş margarin  ve 2 yumurtayı çırpın. 8 yufkanın üzerine karışımdan sürüp diğer 8 yufkayı üzerlerine kapatın.
  • Yumurta fırçası ile yufkaların üzerine tekrar karışımdan sürüp pazılı içten 2-3 kaşık kadar koyun. Rulo yaparak sıkıca sarıp gül şeklinde kıvırın.
  • Börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizip kalan karışımdan üzerlerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder