1 Mayıs 2021 Cumartesi

Piliç Dolma Tarifi

 

Piliç Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but (kemiksiz ve dövülmüş )
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pilavı için ;

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber, tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

    Piliç Dolma Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar yıkanır. Suyu süzüldükten sonra baharatları eklenir ve tavuğa iyice harmananlanır. Strech film kapatılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  • Pilav için soğan yemeklik doğranır.
  • Sıvıyağ tencereye alınır üzerine soğanlar eklenip kavrulur. Rengi dönen soğanlara salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler eklenir.
  • Birkaç tur tencerede çevrilir ve suyu eklenir.
  • Sonra nohut ve baharatlarda eklenip karıştırılır. Sadece 1 bardak su ekliyoruz pilavın tam şişmesini istemiyoruz fırında da pişecek çünkü.
  • Kapağı kapatılır kısık ateşte pişmesi beklenir. Pişen pilav biraz dinlendirilir.
  • Tavuklar dolayan alınır. Uygun bir kasenin içerisine derisi alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Pilav iç harcından 1-2 kaşık(tavuğun büyüklüğüne göre) alınır ve ortasına konur kenarlardan üzerine doğru kapatılıp fırın kabına ters çevrilir. Hepsi aynı şekilde tamamlanır.
  • Üzerinin sosu için sıvı yağ tavaya alınır ve salça üzerine eklenir.
  • Salça biraz yağda kavrulur.
  • Üzerine su ve baharatlarda eklendikten sonra bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
  • Sos komple tavukların üzerine gelecek şekilde dökülür.
  • Yağlı kağıt ıslatılır sıkılır ve yemeğin üzerine örtülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecede kontrollü bir şekilde 30-35 dk pişirilir. Süre dolunca üzeri kızarmamışsa 3-4 dk daha üzeri açık pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder