Piliç Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but (kemiksiz ve dövülmüş )
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pilavı için ;
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pulbiber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Karabiber, tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Piliç Dolma Tarifi Yapılışı
- Tavuklar yıkanır. Suyu süzüldükten sonra baharatları eklenir ve tavuğa iyice harmananlanır. Strech film kapatılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
- Pilav için soğan yemeklik doğranır.
- Sıvıyağ tencereye alınır üzerine soğanlar eklenip kavrulur. Rengi dönen soğanlara salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
- Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler eklenir.
- Birkaç tur tencerede çevrilir ve suyu eklenir.
- Sonra nohut ve baharatlarda eklenip karıştırılır. Sadece 1 bardak su ekliyoruz pilavın tam şişmesini istemiyoruz fırında da pişecek çünkü.
- Kapağı kapatılır kısık ateşte pişmesi beklenir. Pişen pilav biraz dinlendirilir.
- Tavuklar dolayan alınır. Uygun bir kasenin içerisine derisi alta gelecek şekilde yerleştirilir.
- Pilav iç harcından 1-2 kaşık(tavuğun büyüklüğüne göre) alınır ve ortasına konur kenarlardan üzerine doğru kapatılıp fırın kabına ters çevrilir. Hepsi aynı şekilde tamamlanır.
- Üzerinin sosu için sıvı yağ tavaya alınır ve salça üzerine eklenir.
- Salça biraz yağda kavrulur.
- Üzerine su ve baharatlarda eklendikten sonra bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
- Sos komple tavukların üzerine gelecek şekilde dökülür.
- Yağlı kağıt ıslatılır sıkılır ve yemeğin üzerine örtülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derecede kontrollü bir şekilde 30-35 dk pişirilir. Süre dolunca üzeri kızarmamışsa 3-4 dk daha üzeri açık pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder