Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ oda ısısında
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- Ceviz yada fındık
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 1 paket vanilya
- Çok sıvı bir şerbet olmayacak
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle katıyağ, sıvı yağ ,yumurta ,yoğurt bütün sıvı malzemeleri karıştıralım.
- Daha pudra şekerini karıştıralım.
- Önce irmiği daha sonra kabartma tozunu karıştırıp yoğurmaya devam edelim.
- En son unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok katı bir hamur olmayacak yoksa şekil verirken çatlama yapar.
- Sonra ceviz büyüklüğünde hamur kopartıp arasına ceviz koyup iki uçtan birleştirdiğimiz hamuru tepsiye dizip pişirebiliriz.
- Diğer yandan şerbetimizi kaynatalım. Ocaktan indirdiğimiz şerbete 1 paket vanilyamızı boşaltıp karıştıralım.
- Şerbetimizi ılımaya bırakalım.
- Tatlımız piştikten sonra ikisi de ılık olacak şekilde iken şerbetimizi tatlımıza döküp, şerbetin çekmesini bekleyelim.
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder