1 Mayıs 2021 Cumartesi

Kalbura Bastı Tarifi

 

Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ oda ısısında
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi

  • Ceviz yada fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 paket vanilya
  • Çok sıvı bir şerbet olmayacak

    Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle katıyağ, sıvı yağ ,yumurta ,yoğurt bütün sıvı malzemeleri karıştıralım.
  • Daha pudra şekerini karıştıralım.
  • Önce irmiği daha sonra kabartma tozunu karıştırıp yoğurmaya devam edelim.
  • En son unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok katı bir hamur olmayacak yoksa şekil verirken çatlama yapar.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde hamur kopartıp arasına ceviz koyup iki uçtan birleştirdiğimiz hamuru tepsiye dizip pişirebiliriz.
  • Diğer yandan şerbetimizi kaynatalım. Ocaktan indirdiğimiz şerbete 1 paket vanilyamızı boşaltıp karıştıralım.
  • Şerbetimizi ılımaya bırakalım.
  • Tatlımız piştikten sonra ikisi de ılık olacak şekilde iken şerbetimizi tatlımıza döküp, şerbetin çekmesini bekleyelim.
    Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder