2 Mayıs 2021 Pazar

Porsiyonluk Meyveli Cevizli Fıstıklı Güllaç Tarifi

 

Porsiyonluk Meyveli Cevizli Fıstıklı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 175 gram güllaç yaprağı
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kase ceviz içi
  • 1 kase fıstık tozu
  • Muz, çilek, kivi

    Porsiyonluk Meyveli Cevizli Fıstıklı Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt, şeker ve balı tencereye alıp ısıtalım.
  • Kaynatmaya gerek yok ısınması yeterli.
  • Şeker oranını dilerseniz arttırabilirsiniz.
  • Ben çok şekerli tercih etmediğim için şeker oranını az tuttum.
  • Güllaç yaprağı olarak 100 gram lık en küçük paketlerden 2 paket kullandım.
  • Porsiyonluk olarak yapacağımız kaselere güllaç yaprağını parçalayarak en alt kata yerleştirelim.
  • Sıcak sütten üzerlerine gezdirelim.
  • Ardından ilk kata fıstık tozu yerleştirelim.
  • Tekrar üzerine yapraklardan parçalayıp koyalım.
  • Sıcak sütten tekrar yaprakların üzerine gezdirelim.
  • Ardından kare kare kestiğimiz meyveleri yerleştirelim.
  • Sonra tekrar parçaladığımız yaprakları yerleştirelim ve sütle tekrar ıslatalım.
  • Ardından ceviziçi koyalım.
  • Cevizlerin üzerine tekrar yaprak koyup en son kat olarak yerleştirelim ve tekrar süt ile ıslatalım.
  • Sütü ara ara ısıtıp sıcak olmasını sağlayalım.
  • Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder