Porsiyonluk Meyveli Cevizli Fıstıklı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gram güllaç yaprağı
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı bal
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kase ceviz içi
- 1 kase fıstık tozu
- Muz, çilek, kivi
Porsiyonluk Meyveli Cevizli Fıstıklı Güllaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, şeker ve balı tencereye alıp ısıtalım.
- Kaynatmaya gerek yok ısınması yeterli.
- Şeker oranını dilerseniz arttırabilirsiniz.
- Ben çok şekerli tercih etmediğim için şeker oranını az tuttum.
- Güllaç yaprağı olarak 100 gram lık en küçük paketlerden 2 paket kullandım.
- Porsiyonluk olarak yapacağımız kaselere güllaç yaprağını parçalayarak en alt kata yerleştirelim.
- Sıcak sütten üzerlerine gezdirelim.
- Ardından ilk kata fıstık tozu yerleştirelim.
- Tekrar üzerine yapraklardan parçalayıp koyalım.
- Sıcak sütten tekrar yaprakların üzerine gezdirelim.
- Ardından kare kare kestiğimiz meyveleri yerleştirelim.
- Sonra tekrar parçaladığımız yaprakları yerleştirelim ve sütle tekrar ıslatalım.
- Ardından ceviziçi koyalım.
- Cevizlerin üzerine tekrar yaprak koyup en son kat olarak yerleştirelim ve tekrar süt ile ıslatalım.
- Sütü ara ara ısıtıp sıcak olmasını sağlayalım.
- Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder