Teremyağlı Pamuk Bazlama (Kabardıkça Kabaran Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
- 1 paket kuru maya (Yarım yaş mayada kullanabilirsiniz)
Üzerine sürmek için
- Teremyağ
Teremyağlı Pamuk Bazlama (Kabardıkça Kabaran Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine mayayı ve tuzu dökelim. Suyu yavaş ve kontrollü olarak ekleyelim.
- Yumuşak güzel özlü bir hamur yapalım. Bu aşamada suyun miktarını biraz da fazlalaştırabilirsiniz.
- Hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar pamuk gibi bazlamalarınız olur.
- Hamurumuzu mayalanması için 1 saat dinlendirelim.
- Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler çıkaralım.
- Her bir bezeyi unla açıp tavada pişirelim (püf noktası olarak buraya dikkat edelim. Bazlamanızın kabarması için tavaya attıktan sonra ufak kabarcıklar olmaya başladığında hemen çevirmeyin. İyice kabarıp balon gibi olunca çevirip arka kısmını pişirin. ) ve tabağa aldığımızda altına ve üstüne bolca teremyağ sürelim.
- Bütün bezeleri bu şekilde bitirip tabağa yağlayarak üst üste dizelim. Sıcak sıcak servis edelim🤗 afiyet olsun☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder