Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 4, 5-5 su bardağı un (hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Ceviz veya fındık
Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.
- Güzelce yoğrulur.
- Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Üzeri streç film ile örtülür ve 15 dakika bekletilir.
- Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Bıçak ile artı şeklinde çizik atılır.
- Varsa fındık veya ceviz parçaları eklenir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fanlı fırında pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder