9 Mayıs 2021 Pazar

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 4, 5-5 su bardağı un (hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Ceviz veya fındık

    Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.
  • Güzelce yoğrulur.
  • Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  • Üzeri streç film ile örtülür ve 15 dakika bekletilir.
  • Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Bıçak ile artı şeklinde çizik atılır.
  • Varsa fındık veya ceviz parçaları eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fanlı fırında pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder