3 Mayıs 2021 Pazartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( poğaçamsı bir tat isterseniz koyabilirsiniz, ben zeytinyağ kullandım.)

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle su, süt, maya bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır mayayı aktif hale getirmeliyiz sonrasında tuz şeker sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Sonrasında un eklemeye başlıyoruz ama yavaş yavaş ekleyip hamura yedire yedire yoğurmaya başlıyoruz .
  • Unu birden eklemeyin azar azar dikkatli bir şekilde ekleyin ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olacak daha sonra mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 30- 40 dakika kabarınca tezgaha alıyoruz ve havasını alıp yoğuruyoruz sonra iki eşit parçaya bölüyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine un serpiyoruz.
  • Hamurlarımı tepsilere koyup üzerlerini kapatıyoruz.
  • Bu şekildede 10 dakika mayalandırıyoruz sonra tekrar tepsileri alıp elimize çok az sıvı yağ alıp yuvarlak pide şeklini veriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, yumurta sarısına da az miktar yağ ekliyoruz sonra susam ve çörek otu serpiyoruz.
  • Hazır olan pideleri 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder