Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1,5 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( poğaçamsı bir tat isterseniz koyabilirsiniz, ben zeytinyağ kullandım.)
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle su, süt, maya bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır mayayı aktif hale getirmeliyiz sonrasında tuz şeker sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Sonrasında un eklemeye başlıyoruz ama yavaş yavaş ekleyip hamura yedire yedire yoğurmaya başlıyoruz .
- Unu birden eklemeyin azar azar dikkatli bir şekilde ekleyin ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olacak daha sonra mayalanmaya bırakıyoruz.
- 30- 40 dakika kabarınca tezgaha alıyoruz ve havasını alıp yoğuruyoruz sonra iki eşit parçaya bölüyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine un serpiyoruz.
- Hamurlarımı tepsilere koyup üzerlerini kapatıyoruz.
- Bu şekildede 10 dakika mayalandırıyoruz sonra tekrar tepsileri alıp elimize çok az sıvı yağ alıp yuvarlak pide şeklini veriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, yumurta sarısına da az miktar yağ ekliyoruz sonra susam ve çörek otu serpiyoruz.
- Hazır olan pideleri 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder