Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr dana kuşbaşı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşilbiber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 9 diş sarımsak
- 1 avuç iç yağ (Şart değil)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine
- Tereyağ
Antep Tava Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri küçük küpler halinde doğrayalım ve fırın kabına koyalım.
- Sos için malzemeleri bir kap içerisine alıp karıştıralım ve sebzelerin üzerine gezdirip harmanlayalım.
- Pişirme kağıdını ıslatıp tepsinin üzerini kapatıp 200 derecede 45 dk pişirelim.
- Pişirme kağıdını alıp 20 dk daha pişirip fırından alalım.
- Görselde kapya biber yok evde olmadığı için kullanamadım ama siz mutlaka ekleyin.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder