3 Mayıs 2021 Pazartesi

Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşilbiber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 9 diş sarımsak
  • 1 avuç iç yağ (Şart değil)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine

  • Tereyağ  

    Antep Tava Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri küçük küpler halinde doğrayalım ve fırın kabına koyalım.
  • Sos için malzemeleri bir kap içerisine alıp karıştıralım ve sebzelerin üzerine gezdirip harmanlayalım.
  • Pişirme kağıdını ıslatıp tepsinin üzerini kapatıp 200 derecede 45 dk pişirelim.
  • Pişirme kağıdını alıp 20 dk daha pişirip fırından alalım.
  • Görselde kapya biber yok evde olmadığı için kullanamadım ama siz mutlaka ekleyin.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder