5 Mayıs 2021 Çarşamba

Renkli Pratik Börek Tarifi

 

Renkli Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 havuç
  • 1 kg pazı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10-15 dilim pastırma
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı

Renkli Pratik Börek Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşar peyniri ile harmanlayın.
  • Havuçları yağsız olarak tavada 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın. 
  • Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek aynı işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve zeytinyağını karıştırın.
  • Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.
  • Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Zeytinyağlı karışımı sürüp pazıları serpin.
  • Son yufkayı da serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder