Renkli Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka
- 3 havuç
- 1 kg pazı
- 1 çorba kaşığı susam
- Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 10-15 dilim pastırma
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı su
- 1 yumurtanın sarısı
Renkli Pratik Börek Nasıl Yapılır?
- Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşar peyniri ile harmanlayın.
- Havuçları yağsız olarak tavada 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın.
- Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek aynı işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve zeytinyağını karıştırın.
- Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.
- Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Zeytinyağlı karışımı sürüp pazıları serpin.
- Son yufkayı da serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder