5 Mayıs 2021 Çarşamba

Şekerbura (Azerbaycan Tatlısı) Tarifi

 

Şekerbura (Azerbaycan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım tatlı kaşığı maya
  • 120 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı malzemeleri;

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kakule

    Şekerbura (Azerbaycan Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı hazırlamak için bir kaba ceviz, şeker ve kakuleyi güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından hamur için sütü ve mayayı bir kaba alıp güzelce çırpalım.
  • Üzerine tereyağı ve yumurtayı da ekleyip güzelce çırpalım.
  • Ardından 1 su bardağı un ve yarım çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • Kalan unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Hafif sert bir hamur olacak.
  • Hamuru yoğurduktan sonra streçleyip 30 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Ardından 30-40 gram olacak şekilde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerinin kurumaması için streçliyoruz.
  • İlk bezeden başlayarak yuvarlak açıyoruz. Avuç içine alıp 3 tatlı kaşığı harçtan koyuyoruz.
  • Kenarını su ile ıslatıp güzelce kapatıyoruz. Kenarını büküyoruz.
  • Ardından makkaş yardımı ile üzerine nakış işliyoruz.
  • Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra iğne ile birkaç delik açıyoruz ki içinde hava kalıp şekli bozulmasın.
  • 180° de 20-30 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde altı kızarıncaya kadar kontrollü pişiriyoruz.
  • Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn😇😇😇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder