Şekerbura (Azerbaycan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım tatlı kaşığı maya
- 120 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı malzemeleri;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kakule
Şekerbura (Azerbaycan Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı hazırlamak için bir kaba ceviz, şeker ve kakuleyi güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından hamur için sütü ve mayayı bir kaba alıp güzelce çırpalım.
- Üzerine tereyağı ve yumurtayı da ekleyip güzelce çırpalım.
- Ardından 1 su bardağı un ve yarım çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Kalan unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Hafif sert bir hamur olacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra streçleyip 30 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Ardından 30-40 gram olacak şekilde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerinin kurumaması için streçliyoruz.
- İlk bezeden başlayarak yuvarlak açıyoruz. Avuç içine alıp 3 tatlı kaşığı harçtan koyuyoruz.
- Kenarını su ile ıslatıp güzelce kapatıyoruz. Kenarını büküyoruz.
- Ardından makkaş yardımı ile üzerine nakış işliyoruz.
- Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra iğne ile birkaç delik açıyoruz ki içinde hava kalıp şekli bozulmasın.
- 180° de 20-30 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde altı kızarıncaya kadar kontrollü pişiriyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn😇😇😇
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder