5 Mayıs 2021 Çarşamba

Kuru Biber Dolma Tarifi

 

Kuru Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kuru biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küp şeker
  • 4-5 yemek kaşığı acı ezme (bir önceki tarifimde var) acı ezme yoksa domates rendesi ve 1tatlı kaşığı sumak karışımı hazırlayabilirsiniz
  • Maydanoz
  • Tuz karabiber

Sosu için;

  • Patlıcanları kaynattığınız su (süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz şeker
  • Zeytinyağı

    Kuru Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  • Kuru biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzelim.
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
  • Acı ezme ilave edin yoksa domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1 buçuk su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.
  • Pirinci pişirmiyoruz sadece hafiften öldürüyoruz.
  • Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu ve maydanoz ilave edin.
  • Biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye dizin.
  • Biberleri kaynatıp ayırdığınız sudan 1 buçuk su bardağı ısıtıp süzün.
  • İçine diğer malzemeleri ekleyin ve dolmaların üzerine sosu dökün.
  • Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin üzerine yerleştirin.
  • Kapağı kapalı içi hazır olana kadar pişirin. (yaklaşık 45 dk).
  • Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder