Kuru Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet kuru biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 küp şeker
- 4-5 yemek kaşığı acı ezme (bir önceki tarifimde var) acı ezme yoksa domates rendesi ve 1tatlı kaşığı sumak karışımı hazırlayabilirsiniz
- Maydanoz
- Tuz karabiber
Sosu için;
- Patlıcanları kaynattığınız su (süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz şeker
- Zeytinyağı
Kuru Biber Dolma Tarifi Yapılışı
- Kuru biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzelim.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
- Acı ezme ilave edin yoksa domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1 buçuk su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.
- Pirinci pişirmiyoruz sadece hafiften öldürüyoruz.
- Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu ve maydanoz ilave edin.
- Biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye dizin.
- Biberleri kaynatıp ayırdığınız sudan 1 buçuk su bardağı ısıtıp süzün.
- İçine diğer malzemeleri ekleyin ve dolmaların üzerine sosu dökün.
- Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin üzerine yerleştirin.
- Kapağı kapalı içi hazır olana kadar pişirin. (yaklaşık 45 dk).
- Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder