Şekersiz Reçel Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo çilek
- 300 gram kuru üzüm
- 10 adet hurma
- 1/2 adet limon suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Şekersiz Reçel Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çilekleri bol suyla yıkayın ve hurmaların çekirdeklerini çıkartın.
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarttıktan sonra bir kaseye alın. Üzerine kuru üzüm ve sıcak su ekleyip 10-15 dakika bekletin.
- Hurma ve kuru üzümler yumuşadığında içindeki suyla birlikte blenderdan geçirin.
- Püre haline gelen karışımın suyunu tülbent yardımıyla süzün.
- Varsa çileklerin yeşil olan saplarını kesin ve çilekleri derin bir tencereye alın.
- Çileklerin üzerine, hurma ve kuru üzümlerden süzdüğünüz suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın.
- Reçeli kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam almaya başladığında içerisine yarım limonun suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Ardından reçeli ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin. Reçeliniz soğuduğunda sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Reçel Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hurma ve kuru üzümleri sıcak suda bekletmek, yumuşamalarını sağlayacaktır.
- Hurmalardan süzdüğünüz su, reçelin daha tatlı olmasını sağlar.
- Dilerseniz, reçelin içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
- Eğer tarçın veya karanfil eklerseniz, pişirme işleminden sonra reçelin içerisinden çıkartmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder