6 Mayıs 2021 Perşembe

Belen Tava Tarifi

 

Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuş başı et
  • 1 adet adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 2 -3 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

    Belen Tava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri tavaya alıp 1 su bardağı su ilave edip etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Sebzeleri doğrayıp pişirme tepsisine alalım.
  • Etleri ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Su ve salçasını karıştırıp üzerine dökelim.
  • Üzerine tereyağ parçaları koyup ıslak fırın kağıdı ile üzerini güzelce kapatalım.
  • 220 derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak sıcak istediğiniz gibi servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder