Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kuş başı et
- 1 adet adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Belen Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri tavaya alıp 1 su bardağı su ilave edip etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Sebzeleri doğrayıp pişirme tepsisine alalım.
- Etleri ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Su ve salçasını karıştırıp üzerine dökelim.
- Üzerine tereyağ parçaları koyup ıslak fırın kağıdı ile üzerini güzelce kapatalım.
- 220 derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak sıcak istediğiniz gibi servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder