9 Mayıs 2021 Pazar

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane kuru soğan

İç Harcı İçin

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım su bardağı tane sumak

    Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  • Soğanlarımızın kabuklarını soyup ortasına bıçakla bir çizik atıp 15 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
  • Malzemelerimizle güzel bir dolma içi hazırlıyoruz ve soğanlarımızı dolduruyoruz.
  • Üzeri için tane sumağımızı suda 10 dakika beklettikten sonra süzüp soğan dolmasının üzerine döküyoruz.
  • 2 su bardağı kaynamış su ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra 10 dakika dinlendirip istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder