Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tane kuru soğan
İç Harcı İçin
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal taze nane
- 2diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu İçin
- 1 çay bardağı su
- Yarım su bardağı tane sumak
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğanlarımızın kabuklarını soyup ortasına bıçakla bir çizik atıp 15 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
- Malzemelerimizle güzel bir dolma içi hazırlıyoruz ve soğanlarımızı dolduruyoruz.
- Üzeri için tane sumağımızı suda 10 dakika beklettikten sonra süzüp soğan dolmasının üzerine döküyoruz.
- 2 su bardağı kaynamış su ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra 10 dakika dinlendirip istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder