Tekirdağ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 tane rendelenmiş kuru soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1′ er çay kaşığı, karabiber, pul biber, kekik, tatlı kırmızı toz biber, kimyon
Kızartmak için
- 1 su bardağı sıvı yağ ( bu köftenin orijinal pişirimi döküm tavada oluyor ben sadece tavayı yağlayarak pişirdim döküm tava kullanmayacaksanız o zaman bu yağ miktarı kızartmak için ideal)
Tekirdağ Köfte Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına ekmek içini alalım.
- Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyelim ve irmiği ekleyelim.
- Yarım çay bardağı su ilave edelim bu malzemeleri biraz yoğuralım.
- Üzerine kıyma, tereyağı, tuzu, karbonat, yumurta ve baharatları ilave edip tekrar macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Bir gece buzdolabında bekletin ertesi gün dilerseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yada temiz bir pet şişeyi keserek onu kalıp olarak kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım şekil verdikten sonra 3 saat tekrar buzdolabında dinlendirelim.
- Dilerseniz kızgın yağda, yada hafif yağlanmış döküm tavada pişirebilirsiniz, yanında garnitür veya fırında patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder