10 Mayıs 2021 Pazartesi

Tekirdağ Köfte Tarifi

 

Tekirdağ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1′ er çay kaşığı, karabiber, pul biber, kekik, tatlı kırmızı toz biber, kimyon

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ ( bu köftenin orijinal pişirimi döküm tavada oluyor ben sadece tavayı yağlayarak pişirdim döküm tava kullanmayacaksanız o zaman bu yağ miktarı kızartmak için ideal)

    Tekirdağ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ekmek içini alalım.
  • Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyelim ve irmiği ekleyelim.
  • Yarım çay bardağı su ilave edelim bu malzemeleri biraz yoğuralım.
  • Üzerine kıyma, tereyağı, tuzu, karbonat, yumurta ve baharatları ilave edip tekrar macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  • Bir gece buzdolabında bekletin ertesi gün dilerseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yada temiz bir pet şişeyi keserek onu kalıp olarak kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım şekil verdikten sonra 3 saat tekrar buzdolabında dinlendirelim.
  • Dilerseniz kızgın yağda, yada hafif yağlanmış döküm tavada pişirebilirsiniz, yanında garnitür veya fırında patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder