Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
- Yeteri kadar un
İç harcı için;
- 1 kiloya yakın soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat dinlendirelim.
- İç harcımız için soğanları soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
- Geniş büyük bir tavaya sıvı yağımızı alalım.
- Üzerine soğanları ekleyelim kısık ateşte iyice kavuşalım.
- Kavrulan soğanlara salçaları, tuzu ve karabiberimizi ekleyip karıştıralım 5 dakika daha pişirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun iri parçalar alıp beze yapıp un ile merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamurun her yerine iç harcımızı koyup yayalım rulu şeklinde saralım ve bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim.
- Bütün hamura aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine sıvı yağ sürüp 170 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız böreğimizin üzerine bez kapatıp biraz dinlendirelim.
- Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder