Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin
- Ben ceviz ve fıstık kullandım (Fındıkta kullanabilirsiniz)
Süt Şerbeti İçin
- 1 litre süt
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- 3 yemek kaşığı nesquik tozu
- 1 paket rendelenmiş çikolata
- Toz antep fıstığı
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz tencereye sütü ve şekeri alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan 15 dakika sonra orta ateşte tekrar kaynatalım ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Sonra küçük bir tencere de tereyağ eritelim sıvı yağı da ekleyelim ve eritelim üzerine çıkan beyaz ayranını alalım.
- Ben baklava tepsisi kullandım ama yoksa büyük dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz. Yufkayı tezgaha alalım ve tepsimizin ölçüsünde yanlardan keselim.
- Tepsiyi yağlayalım her iki katta bir yağlıyoruz ve yufkamızı koyuyoruz bu şekilde 25 kat elde ediyoruz. 25 katta içine malzemesini koyuyoruz ben ceviz ve fıstık koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz.
- Geriye kalan yufkaları aynı şekilde iki yufka bir yağ şeklinde tepsiye diziyoruz kalan parçalarıda aralara eklemeyi unutmayın.
- En üst kata yağ sürmeden tatlımızı baklava şeklinde keselim kalan yağıda üzerine gezdirerek dökelim önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda 160 derecede iyice kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet soğumuş, tatlı ılık olacak buna dikkat edin lütfen.
- Şerbetini döktükten sonra üzerine nesquik tozu dökelim ve rendelenmiş çikolata serpiştirelim antep fıstığıylada süsleyip dolapta 3 4 saat dinlendirip servis edelim 🔥😍❤️ Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder