1 Mayıs 2021 Cumartesi

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arası İçin

  • Ben ceviz ve fıstık kullandım (Fındıkta kullanabilirsiniz)

Süt Şerbeti İçin

  • 1 litre süt
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 3 yemek kaşığı nesquik tozu
  • 1 paket rendelenmiş çikolata
  • Toz antep fıstığı

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz tencereye sütü ve şekeri alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan 15 dakika sonra orta ateşte tekrar kaynatalım ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Sonra küçük bir tencere de tereyağ eritelim sıvı yağı da ekleyelim ve eritelim üzerine çıkan beyaz ayranını alalım.
  • Ben baklava tepsisi kullandım ama yoksa büyük dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz. Yufkayı tezgaha alalım ve tepsimizin ölçüsünde yanlardan keselim.
  • Tepsiyi yağlayalım her iki katta bir yağlıyoruz ve yufkamızı koyuyoruz bu şekilde 25 kat elde ediyoruz. 25 katta içine malzemesini koyuyoruz ben ceviz ve fıstık koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz.
  • Geriye kalan yufkaları aynı şekilde iki yufka bir yağ şeklinde tepsiye diziyoruz kalan parçalarıda aralara eklemeyi unutmayın.
  • En üst kata yağ sürmeden tatlımızı baklava şeklinde keselim kalan yağıda üzerine gezdirerek dökelim önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda 160 derecede iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Şerbet soğumuş, tatlı ılık olacak buna dikkat edin lütfen.
  • Şerbetini döktükten sonra üzerine nesquik tozu dökelim ve rendelenmiş çikolata serpiştirelim antep fıstığıylada süsleyip dolapta 3 4 saat dinlendirip servis edelim 🔥😍❤️ Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder