1 Mayıs 2021 Cumartesi

Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi

 

Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Simidi yani ince bulguru sıcak suyla ıslatılıp şişirin, soğuyunca diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. (Ben stand mikserinde yaklaşık 10 dakika düşük devirde yoğurdum)
  • Yoğrulan köfteyi 1 saat dinlendirin. Az karbonatlı suyla elinizi ıslatarak şişe takın.
  • Mangalda çevir çevire pişirin.
  • Mangal imkanı olmayanlar şişleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Köfteleri şişe ince takmaya özen gösterin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder