Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yağlı kıyma
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi Yapılışı
- Simidi yani ince bulguru sıcak suyla ıslatılıp şişirin, soğuyunca diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. (Ben stand mikserinde yaklaşık 10 dakika düşük devirde yoğurdum)
- Yoğrulan köfteyi 1 saat dinlendirin. Az karbonatlı suyla elinizi ıslatarak şişe takın.
- Mangalda çevir çevire pişirin.
- Mangal imkanı olmayanlar şişleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Köfteleri şişe ince takmaya özen gösterin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder