12 Mayıs 2021 Çarşamba

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 800 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Toz pul biber
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle geniş bir tencereye tavuklar alınır (Su eklemeyelim )kendi suyu ile kavrulur suyu çekince sıvı yağ, soğan, salça ekleyip karıştırılır bezelye, havuç, baharatlar ekleyip karıştırılır.
  • 1 su bardağı su eklenir kapağı kapatılır. Pişmeye bırakalım. Ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları 4 e keselim üçgen şeklinde bir kase içerisine yufkayı serelim kenarlarındaki fazla yufkayı kasenin alt zeminine koyalım iç harcımızdan alıp üzerini kapatalım.
  • Kaseyi ters çevirip tepsimize yerleştirelim. Üzerlerine beşamel sos sürüp 200 derece fırında pişirelim fırından alıp üzerine kaşar peyniri ekleyip tekrar fırında yaklaşık 5 dakika pişirelim servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder