Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 800 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Toz pul biber
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle geniş bir tencereye tavuklar alınır (Su eklemeyelim )kendi suyu ile kavrulur suyu çekince sıvı yağ, soğan, salça ekleyip karıştırılır bezelye, havuç, baharatlar ekleyip karıştırılır.
- 1 su bardağı su eklenir kapağı kapatılır. Pişmeye bırakalım. Ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Yufkaları 4 e keselim üçgen şeklinde bir kase içerisine yufkayı serelim kenarlarındaki fazla yufkayı kasenin alt zeminine koyalım iç harcımızdan alıp üzerini kapatalım.
- Kaseyi ters çevirip tepsimize yerleştirelim. Üzerlerine beşamel sos sürüp 200 derece fırında pişirelim fırından alıp üzerine kaşar peyniri ekleyip tekrar fırında yaklaşık 5 dakika pişirelim servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder