Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 dolu yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yaklaşık 8 su bardağı su
- 1 su bardağı süt(200 ml) veya 200 ml krema
- Tuz
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yağı tencereye alıp eritin, üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
- Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin.
- Topaklanma olmaması için hızlı karıştırın.
- Eğer topaklanma olursa mantarları koymadan önce blender dan geçirebilirsiniz sıkıntı olmaz.
- Kaynamaya bırakın.
- Suyun kaynamasına yakın mantarları nemli peçete ile silip kabuklarını soyun.
- Ve istediğiniz gibi doğrayın.
- Mantarlar kesilmiş halde çok beklemesin kararmasınlar.
- Su kaynayınca doğranmış mantarı ekleyip karıştırın.
- Mantarlar yumuşayıp küçülene kadar orta ateşte pişirin.
- Ocaktan almadan 10 dakika önce sütü ekleyin.
- 10 dakika daha süt ile kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun💙.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder