2 Mayıs 2021 Pazar

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yaklaşık 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt(200 ml) veya 200 ml krema
  • Tuz

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağı tencereye alıp eritin, üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
  • Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin.
  • Topaklanma olmaması için hızlı karıştırın.
  • Eğer topaklanma olursa mantarları koymadan önce blender dan geçirebilirsiniz sıkıntı olmaz.
  • Kaynamaya bırakın.
  • Suyun kaynamasına yakın mantarları nemli peçete ile silip kabuklarını soyun.
  • Ve istediğiniz gibi doğrayın.
  • Mantarlar kesilmiş halde çok beklemesin kararmasınlar.
  • Su kaynayınca doğranmış mantarı ekleyip karıştırın.
  • Mantarlar yumuşayıp küçülene kadar orta ateşte pişirin.
  • Ocaktan almadan 10 dakika önce sütü ekleyin.
  • 10 dakika daha süt ile kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun💙.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder