2 Mayıs 2021 Pazar

Harput Köftesi Tarifi

 

Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Kuru reyhan
  • Maydanoz

Salçalı suyu için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı karışık salça
  • Kuru reyhan

    Harput Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü robotta çekelim ,daha sonra kıymayı ,bir adet soğan, 1 yemek kaşığı karışık salça, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tekrar karıştıralım .
  • 1 yumurtayı da kırıp tekrar çalıştıralım.
  • Geniş bir leğene kıymayı koyalım ,kabartma tozu ,irmik ve bulguru ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Bu karışımı 3 e bölelim tekrar robota azar azar hamurdan koyalım .
  • Üzerine biraz su dökelim robotu çalıştıralım.
  • Tüm köfteyi robotta 3-4 dk çalıştıralım tekrar leğene alalım .
  • Üzerine kuru reyhan ve maydanoz doğrayıp karıştıralım (bu aşamada elimizi suya batıralım) misket büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Önce yuvarlayalım sonra parmağımızı ortaya bastıralım.
  • Köftelerin yapımı bitince salçalı suyunu hazırlayalım tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım, tereyağı eriyince salçasını ve reyhanı ekleyelim bir kaç dakika kavuralım.
  • Su ekleyelim su kaynamaya başlayınca tuz atalım ve köfteleri kaynayan suya dökelim .
  • 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Not ;hemen tüketmeyecekseniz köfteleri başka tencereye alın yoksa köfteler yumuşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder