Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağsız kıyma
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Kuru reyhan
- Maydanoz
Salçalı suyu için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı karışık salça
- Kuru reyhan
Harput Köftesi Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü robotta çekelim ,daha sonra kıymayı ,bir adet soğan, 1 yemek kaşığı karışık salça, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tekrar karıştıralım .
- 1 yumurtayı da kırıp tekrar çalıştıralım.
- Geniş bir leğene kıymayı koyalım ,kabartma tozu ,irmik ve bulguru ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bu karışımı 3 e bölelim tekrar robota azar azar hamurdan koyalım .
- Üzerine biraz su dökelim robotu çalıştıralım.
- Tüm köfteyi robotta 3-4 dk çalıştıralım tekrar leğene alalım .
- Üzerine kuru reyhan ve maydanoz doğrayıp karıştıralım (bu aşamada elimizi suya batıralım) misket büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Önce yuvarlayalım sonra parmağımızı ortaya bastıralım.
- Köftelerin yapımı bitince salçalı suyunu hazırlayalım tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım, tereyağı eriyince salçasını ve reyhanı ekleyelim bir kaç dakika kavuralım.
- Su ekleyelim su kaynamaya başlayınca tuz atalım ve köfteleri kaynayan suya dökelim .
- 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Not ;hemen tüketmeyecekseniz köfteleri başka tencereye alın yoksa köfteler yumuşar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder