Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 adet minik küp doğranmış patates
- 1 adet minik küp doğranmış havuç
- 1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
- 1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- 1 kutu krema (200 ml)
- Tuz
- 6-7 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika hafifçe kavuralım.
- Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ilave ederek tekrar karıştıralım.
- Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Ardından çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
- Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı sebze çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder