1 Mayıs 2021 Cumartesi

Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Karamel sosu

  • 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı bardağından 1 parmak fazla su
  • 1,5 çay bardağı krema
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fiske tuz

Çikolata sosu

  • 2 paket çikolata
  • 1 kutu krema

    Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve yağ ekleyip çırpalım.
  • En son un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatulayla karıştıralım.
  • Margarinle yağlayıp unladığımız tart kalıbına kek harcını dökelim. 170 derecede 30-35 dakika pişirelim. Kürdan kontrolü yaptıktan sonra fırından alalım.
  • Karameli için bir kaba şekeri ve suyu alıp 10-15 dakika kadar kaynatalım.
  • Rengi koyulaşınca ocağın altını kapatıp kremayı ekleyelim. Karamel katılaşırsa kısık ateşte 2 dakika daha bekletelim. Şeker eriyecek.
  • Kıvama gelince en son tereyağı ve bir fiske tuzu da ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığına gelince karamel kıvamına gelecek.
  • Kalıptan çıkardığımız tartın üstüne dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim.
  • O sırada kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı içinde eritip çikolatalı sosu da hazırlayalım. 1 saat dinlenen tartın üzerine dökelim.
  • 2 saat daha dolapta dinlendirelim. Tart servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder