Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Karamel sosu
- 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı bardağından 1 parmak fazla su
- 1,5 çay bardağı krema
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fiske tuz
Çikolata sosu
- 2 paket çikolata
- 1 kutu krema
Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
- Ardından süt ve yağ ekleyip çırpalım.
- En son un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatulayla karıştıralım.
- Margarinle yağlayıp unladığımız tart kalıbına kek harcını dökelim. 170 derecede 30-35 dakika pişirelim. Kürdan kontrolü yaptıktan sonra fırından alalım.
- Karameli için bir kaba şekeri ve suyu alıp 10-15 dakika kadar kaynatalım.
- Rengi koyulaşınca ocağın altını kapatıp kremayı ekleyelim. Karamel katılaşırsa kısık ateşte 2 dakika daha bekletelim. Şeker eriyecek.
- Kıvama gelince en son tereyağı ve bir fiske tuzu da ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığına gelince karamel kıvamına gelecek.
- Kalıptan çıkardığımız tartın üstüne dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim.
- O sırada kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı içinde eritip çikolatalı sosu da hazırlayalım. 1 saat dinlenen tartın üzerine dökelim.
- 2 saat daha dolapta dinlendirelim. Tart servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder