3 Mayıs 2021 Pazartesi

Tadına Doyulmaz Dana Kuyruklu (Büzlüm=Pöç) Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Tadına Doyulmaz Dana Kuyruklu (Büzlüm=Pöç) Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 parça dana pöç (kuyruk yada büzlüm) yörede yöreye isim değişiyor
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Eğer varsa 3-4 adet kuru acı biber
  • Kaynar su

    Tadına Doyulmaz Dana Kuyruklu (Büzlüm=Pöç) Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Dananın kuyruk kısmına büzlüm yada pöç deniliyor. 5-6 parça kemikli büzlüm etini suda 1 saat kadar ıslatıp kanının çıkmasını sağlayalım.
  • Düdüklü tenceremizi ocağa alalım, altını gür ateşte yakıp ısınmasını sağlayalım.
  • Ardından etleri düdüklüye alıp önlü arkalı mühürleyelim.
  • Geceden suda ıslattığımız nohutları suyundan süzüp etlerin üzerine ekleyelim.
  • Bu aşamada 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve eğer varsa kuru biberleri de ekleyip.
  • Üzerine çıkana kadar sıcak suyu katalım. (eğer tercih ederseniz bir küçük kuru soğanı soyup bütün olarak atabilirsiniz. Ben soğansız tercih ediyorum. )
  • Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında yemeğin kokusu çıkana kadar pişirelim.
  • Düdüklü tencerelerin pişirme süreleri farklı olduğu için kendi düdüklünüze göre süreyi ayarlayın.
  • Oldukça lezzetli olan bu yemek ayrıca etinden dolayı kolejen kaynağıdır.
  • Bu yemeğin yanında pilav, turşu, soğan harika yakışır. Yemeğiniz artarsa buzluğa kaldırabilir, dilerseniz çorbalara, pilavlara ekleyebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder