7 Mayıs 2021 Cuma

Tam Ayarında Güllaç Tarifi

 

Tam Ayarında Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak güllaç
  • 1.5litre süt
  • Yaklaşık 1.5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya

Üzeri Veya Arası İçin

  • Ceviz içi
  • Çilek
  • Antep fıstığı vs.

    Tam Ayarında Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve kaynatmadan (Buharı tütmeye başlayınca olmuş demektir) şeker eriyene kadar ısıtılır.
  • Borcama güllacın yarısını kırıp yerleştirelim ve yaklaşık bir kepçe sütten dökelim yemek kaşığı ile ıslanmayan yerlere yayalım.
  • Her yaprağına aynı işlemi uygulayalım ve 4. Yaprağın sonunda kırılmış cevizimizi dağıtalım. Tekrar yaprağı kırıp sütten dökelim.
  • Sütü tam çekiyor ama isteğe bağlı güllaç yaprağını azaltıp ya da arttırabilirsiniz kalın olsun isterseniz yaprak sayısını arttırmalısınız ve daha küçük bir kaptada güllacı ıslatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder