Tam Ayarında Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yaprak güllaç
- 1.5litre süt
- Yaklaşık 1.5 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
Üzeri Veya Arası İçin
- Ceviz içi
- Çilek
- Antep fıstığı vs.
Tam Ayarında Güllaç Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve kaynatmadan (Buharı tütmeye başlayınca olmuş demektir) şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Borcama güllacın yarısını kırıp yerleştirelim ve yaklaşık bir kepçe sütten dökelim yemek kaşığı ile ıslanmayan yerlere yayalım.
- Her yaprağına aynı işlemi uygulayalım ve 4. Yaprağın sonunda kırılmış cevizimizi dağıtalım. Tekrar yaprağı kırıp sütten dökelim.
- Sütü tam çekiyor ama isteğe bağlı güllaç yaprağını azaltıp ya da arttırabilirsiniz kalın olsun isterseniz yaprak sayısını arttırmalısınız ve daha küçük bir kaptada güllacı ıslatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder