7 Mayıs 2021 Cuma

Tart Kalıbında Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay parmağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

    Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Şerbeti uzun uzun kaynatmaya gerek yok kaynadığı gibi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Şerbetimizin mutlaka soğuk olması gerekli revanimizde sıcak olacak.
  • Geçelim revaniyi hazırlamaya.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha çırpalım.
  • Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerekten ilave edelim.
  • İrmikte ilave edip içinde topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  • Tart kalıbını mutlaka tereyağı ile yağlayın ve harcı içine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik pişirelim.
  • Benim fırınınımda 15 dk pişiyor.
  • Yarım su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım.
  • Pişen revaniyi şerbet ile tart kalıbından çıkarmadan ıslatalım.
  • Soğuduktan sonra ters çevirip ortasına krem şantiyi koyalım.
  • Yapacaklara afiyet olsun 💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder