Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay parmağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Şerbeti uzun uzun kaynatmaya gerek yok kaynadığı gibi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Şerbetimizin mutlaka soğuk olması gerekli revanimizde sıcak olacak.
- Geçelim revaniyi hazırlamaya.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha çırpalım.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerekten ilave edelim.
- İrmikte ilave edip içinde topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Tart kalıbını mutlaka tereyağı ile yağlayın ve harcı içine dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik pişirelim.
- Benim fırınınımda 15 dk pişiyor.
- Yarım su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım.
- Pişen revaniyi şerbet ile tart kalıbından çıkarmadan ıslatalım.
- Soğuduktan sonra ters çevirip ortasına krem şantiyi koyalım.
Yapacaklara afiyet olsun 💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder