Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma Tozu
- 4 su bardağı tam buğday unu
İç Harcı İçin;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Susam
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza süt, sıvı yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Ardından üzerine unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Hazırladığımız hamurumuzdan bir parça kadarını kopartalım ve elimizle çok hafif genişletelim.
- Orasına maydanoz ve peyniri karıştırarak hazırladığımız peynirli harçtan koyup kapatarak tepsimize dizelim.
- Üzerine fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam serperek 190°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Üzeri kızaran ve güzelce pişen tam buğday unlu poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder