8 Mayıs 2021 Cumartesi

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma Tozu
  • 4 su bardağı tam buğday unu

İç Harcı İçin;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Susam

    Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza süt, sıvı yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından üzerine unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  • Hazırladığımız hamurumuzdan bir parça kadarını kopartalım ve elimizle çok hafif genişletelim.
  • Orasına maydanoz ve peyniri karıştırarak hazırladığımız peynirli harçtan koyup kapatarak tepsimize dizelim.
  • Üzerine fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam serperek 190°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri kızaran ve güzelce pişen tam buğday unlu poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder