5 Mayıs 2021 Çarşamba

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı Ayçiçek yağı

Tava Böreği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
  • Büyük boy bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın.
  • Başka bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın.
  • Üzerine ikinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın. Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
  • Tavadaki yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın. Harcın üstüne kalan yufkayı yerleştirin.
  • Son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatın ve kalan sütlü karışımla ıslatın. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın.
  • Gün sohbetlerinde tava böreğini, makarna salatası ve mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder