Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı su
İç harcı için:
- 3-4 tavuk pirzola
- 2-3 domates
- 1 kuru soğan
- 2 sivri biber
- 2 dal maydanoz
- 2 dal dereotu
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Susam
Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?
- Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin.
- Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
- Sosu için, bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün.
- Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ilık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın.
- Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün.
- Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tavuklu böreği tek başına ikram etmek istemiyorsanız, mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder