5 Mayıs 2021 Çarşamba

Tavuklu Börek Tarifi

 

Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için:

  • 3-4 tavuk pirzola
  • 2-3 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Susam

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin.
  • Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Sosu için, bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün.
  • Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ilık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın.
  • Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün.
  • Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Tavuklu böreği tek başına ikram etmek istemiyorsanız, mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder