Malzemeler
- 1 kg Banvit Piliç ızgara tava
- 1 kavanoz garnitür
- 1 adet soğan
- 1 kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Piliç ızgara tava küçük küçük kuşbaşı olacak şekilde doğranır.
- Yapışmaz tavaya sıvı yağı eklenir, tavuklar ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
- Ardından yemeklik doğranmış soğan, doğranmış kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, sarımsak, baharatlar ve tuzu eklenip karıştırılır.
- Garnitür ve sıcak su ilave edilir, bir iki dakika daha kavrulur.
- Diğer taraftan beşamel sos için beşamel sosu için tencereye tereyağı alınır ve eritilir.
- Üzerine un eklenir ve yakmadan hafif kavrulur.
- Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş eklenir, bir yandan da karıştırılır.
- Kaynayıp koyulaşan beşamel sos ocaktan alınır. Tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
- Fırın kabına önce pişirilen tavuklar alınır, üzerine beşamel sosu gezdirilir.
- Son olarak kaşar peyniri rendesi ile üzeri kaplanır.
- 190 derece fırında peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır.
- Fırından aldıktan sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve dilimlenrek servis edilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder