25 Mayıs 2021 Salı

Lezzeti Garanti Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg Banvit Piliç ızgara tava
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Piliç ızgara tava küçük küçük kuşbaşı olacak şekilde doğranır.
  • Yapışmaz tavaya sıvı yağı eklenir, tavuklar ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğan, doğranmış kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, sarımsak, baharatlar ve tuzu eklenip karıştırılır.
  • Garnitür ve sıcak su ilave edilir, bir iki dakika daha kavrulur.
  • Diğer taraftan beşamel sos için beşamel sosu için tencereye tereyağı alınır ve eritilir.
  • Üzerine un eklenir ve yakmadan hafif kavrulur.
  • Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş eklenir, bir yandan da karıştırılır.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sos ocaktan alınır. Tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
  • Fırın kabına önce pişirilen tavuklar alınır, üzerine beşamel sosu gezdirilir.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesi ile üzeri kaplanır.
  • 190 derece fırında peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır.
  • Fırından aldıktan sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve dilimlenrek servis edilir. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder