Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 3 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot
Üzerine;
- Domates
- Biber
- 4 adet patates
Salçalı Sos İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Yapılışı
- Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karışsın.
- Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak döşeyelim.
- Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
- Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
- Son olarak yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder