3 Mayıs 2021 Pazartesi

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot

Üzerine;

  • Domates
  • Biber
  • 4 adet patates

Salçalı Sos İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

     Yapılışı

  • Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karışsın.
  • Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak döşeyelim.
  • Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
  • Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
  • Son olarak yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder