Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 1 tane soğan
- 3 tane yeşil köy biberi
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıcak et suyu
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Elbasan Tava Tarifi Yapılışı
- Tencereyi iyice ısıtın, tereyağı koyun ve eti kavurun.
- Soğanı ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- 2 su bardağı su ve tuz ekleyip pişmeye bırakın.
- Güveç kapılarına (veya fırın kabı) pişirdiğiniz eti süzgeç kaşıkla süzdürerek paylaştırın ve çatalla didikleyin.
- 1 su bardağı et suyunu tencereden alın.
- 1 kaba yoğurt, un ve yumurtayı koyup çırpın.
- Et suyunu yavaş yavaş koyup, sürekli katıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Biraz koyu kıvam alana kadar sürekli çırparak, kısık ateşte pişirin.
- Sos piştikten sonra tuz ekleyip karıştırın.
- Güveç kaplarındaki etlerin üzerine sosu paylaştırın.
- Üzerlerine toz kırmızı biber serpin.
- 180 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika).
Afiyet olsun 💖
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder