3 Mayıs 2021 Pazartesi

Elbasan Tava Tarifi

 

Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • 3 tane yeşil köy biberi
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Elbasan Tava Tarifi Yapılışı

  • Tencereyi iyice ısıtın, tereyağı koyun ve eti kavurun.
  • Soğanı ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • 2 su bardağı su ve tuz ekleyip pişmeye bırakın.
  • Güveç kapılarına (veya fırın kabı) pişirdiğiniz eti süzgeç kaşıkla süzdürerek paylaştırın ve çatalla didikleyin.
  • 1 su bardağı et suyunu tencereden alın.
  • 1 kaba yoğurt, un ve yumurtayı koyup çırpın.
  • Et suyunu yavaş yavaş koyup, sürekli katıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Biraz koyu kıvam alana kadar sürekli çırparak, kısık ateşte pişirin.
  • Sos piştikten sonra tuz ekleyip karıştırın.
  • Güveç kaplarındaki etlerin üzerine sosu paylaştırın.
  • Üzerlerine toz kırmızı biber serpin.
  • 180 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika).
  • Afiyet olsun 💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder