9 Mayıs 2021 Pazar

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 130 gram tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç dolmalık fıstık opsiyonel 

    Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritip unu ilave edip rengi tatlı bir karamelize rengi olana kadar orta ateşte kavurun (uzun sürüyor endişe etmeyin).
  • Fıstığı ilave edip 1-2 çevirin.
  • Ayrı bir kasede şeker ve sıcak suyu şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Rengi dönen helvaya şerbeti azar azar ilave edip sürekli karıştırarak yedirin.
  • Üzerine ceviz fıstık antep fıstığı işe servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder