9 Mayıs 2021 Pazar

Tavuklu Cevizli Mantar Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Cevizli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1/2 (yarım) parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 5 su bardak süt
  • 4 bardak su
  • 1 /2 bardaktan biraz fazla ceviz (1 gece öncesinden suda bekletilip sonrasında kabukları soyularak ince ince doğranmış olacak )

Üzeri için;

  • Nane, pul biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı küçük küçük doğranmış zeytin

    Tavuklu Cevizli Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tencereye tereyağı konup eritilir.
  • Ufak doğranmış mantarlar ilave edilip kavrulur.
  • Bu aşamada mantarlar suyunu bırakır.
  • Suyunu çektiği zaman un ilave edilip kavurmaya devam edilir. Yavaşça süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  • Didiklenmiş tavuk ve ince kıyılmış ceviz eklenir.
  • İstenilen kıvama gelinceye kadar su eklemeye devam edilir.
  • Servis edileceği zaman üzerine bol nane kırmızıbiber ve ince doğranmış zeytin ilave edilir.⭐zeytin tercihe bağlı ama denemenizi tavsiye ederim 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder