Tavuklu Cevizli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1/2 (yarım) parça haşlanmış tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 5 su bardak süt
- 4 bardak su
- 1 /2 bardaktan biraz fazla ceviz (1 gece öncesinden suda bekletilip sonrasında kabukları soyularak ince ince doğranmış olacak )
Üzeri için;
- Nane, pul biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı küçük küçük doğranmış zeytin
Tavuklu Cevizli Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce tencereye tereyağı konup eritilir.
- Ufak doğranmış mantarlar ilave edilip kavrulur.
- Bu aşamada mantarlar suyunu bırakır.
- Suyunu çektiği zaman un ilave edilip kavurmaya devam edilir. Yavaşça süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Didiklenmiş tavuk ve ince kıyılmış ceviz eklenir.
- İstenilen kıvama gelinceye kadar su eklemeye devam edilir.
- Servis edileceği zaman üzerine bol nane kırmızıbiber ve ince doğranmış zeytin ilave edilir.⭐zeytin tercihe bağlı ama denemenizi tavsiye ederim 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder