5 Haziran 2021 Cumartesi

Açık Poğaça Tarifi

 

Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gram (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Üzeri için

  • Kaşar veya beyaz peynir
  • Yeşil biber
  • Kapya biber
  • Cherry domates
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Açık Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Unu alın yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz ile harmanlayın, tereyağını ilave edip una yedirin.
  • Geri kalan malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun. (un az gelirse az az ilave edin çok sert bir hamur olmasın) üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanması için kenara alın.
  • Tezgaha biraz un serpin, mayalanan hamuru tezgaha alın, biraz yoğurun yuvarlayın ve bıçakla 10 bezeye bölün.
  • Avucunuzda yuvarlayın kestiğiniz bezeleri ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bir çay bardağının alt kısmını una batırıp hamurların ortasına bastırarak çukur oluşmasına sağlayın. Çukur kısımlara sırasıyla peynir, domates ve biber parçaları koyun.
  • Kenar kısımlarını yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder