Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 125 gram (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzeri için
- Kaşar veya beyaz peynir
- Yeşil biber
- Kapya biber
- Cherry domates
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Açık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Unu alın yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz ile harmanlayın, tereyağını ilave edip una yedirin.
- Geri kalan malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun. (un az gelirse az az ilave edin çok sert bir hamur olmasın) üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanması için kenara alın.
- Tezgaha biraz un serpin, mayalanan hamuru tezgaha alın, biraz yoğurun yuvarlayın ve bıçakla 10 bezeye bölün.
- Avucunuzda yuvarlayın kestiğiniz bezeleri ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Bir çay bardağının alt kısmını una batırıp hamurların ortasına bastırarak çukur oluşmasına sağlayın. Çukur kısımlara sırasıyla peynir, domates ve biber parçaları koyun.
- Kenar kısımlarını yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🤗❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder