7 Haziran 2021 Pazartesi

Asla Çatlamayan Garanti Cheesecake Barlar Tarifi

 

Malzemeler

  • 390 gram yulaflı bisküvi
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 720 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 350 gram frambuaz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Yapılışı

  • Cheesecake’imizin tabanı için ilk olarak yulaflı bisküvilerimizi un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
  • Ardından derin bir kaba aktaralım ve üzerine eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştıralım, bisküvilerin ıslanmasını sağlayalım. Bu aşamada elde ettiğimiz harcın kuru kıvamda olmaması gerekmektedir.
  • Fırın kabımızı alalım ve içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 24*32 cm boyutlarında.
  • Hazırladığımız bisküvili harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve üzerine bastırarak düzeltelim ve sıkıştıralım. Burada ben elimde olan bir aparatı kullandım ancak siz bardak ya da kavanoz tabanı ile bastırarak da sıkılaştırabilirsiniz.
  • Hazırladığımız tabanı buzdolabına kaldıralım ve kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya dayanıklı bir kap alalım ve içerisine yumurtalarla şekeri ekleyelim, çırpma teli ile karıştırarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika benmari usulü pişirelim. Bu aşamada kabın tabanının suya değmemesine dikkat edelim.
  • Pişen yumurtalarımızı uygun bir tencere içerisine aktaralım ve üzerine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Koyulaşıp pişen kremamızı ocaktan alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Daha sonra kremamızı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanı üzerine dökelim ve yayalım. Ardından çatlamaması için üzerini streçleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım. Üzerine frambuaz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşan ve kıvam alan sosumuza son olarak vanilyamızı da ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Dinlenen cheesecake’imizin üzerini açalım, hazırladığımız frambuazlı sosumuzu her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Hazırladığımız cheesecake’imizi buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda cheesecake’imizi pişirme kağıdı yardımı ile kalıptan çıkartalım. Daha düzgün dilimler olması için ben kenar kısımlarını keserek düzelttim, ancak siz bu adımı atlayabilirsiniz.
  • Tatlımızı 12 dilim olacak şekilde dilimleyelim ve üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder