5 Haziran 2021 Cumartesi

Bardakla Yapılabilecek En Lezzetli Tatlı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine bulamak için

  • Yarım paket petibör bisküvi

Süslemek için

  • Antep fıstığı ve damla çikolata

    Yapılışı

  • Uygun tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Karışım homojen olunca ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca 1-2 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Sonra ocaktan alarak içine vanilya ve tereyağını ekleyelim.
  • Ardından içini ıslattığımız bardaklara karışımı alalım. Kullandığınız bardakların ağız kısımları dar olmasın, sonra tatlıyı içinden çıkarmak zor olur.
  • Bardakları doldurduktan sonra oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Ardından bardakların üzerlerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Akşamdan hazırlayıp sabah da servis edebilirsiniz. Bu sürenin sonunda bardaklardan muhallebimizi çıkarabiliriz. Hafifçe elimizle kenarından hava aldırdığımızda kolayca çıkacaktır. İster ikiye isterseniz benim gibi üçe bölebilirsiniz.
  • Ben üzerini toz haline getirdiğim bisküviye buladım.
  • Üzerini de antep fıstığı ve damla çikolatayla süsledim.
  • Buzdolabında kısa bir süre daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu pratik ve nefis lezzeti kesinlikle deneyin derim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder