Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 su bardağından biraz eksik un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine bulamak için
- Yarım paket petibör bisküvi
Süslemek için
- Antep fıstığı ve damla çikolata
Yapılışı
- Uygun tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Karışım homojen olunca ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca 1-2 dk kısık ateşte pişirelim.
- Sonra ocaktan alarak içine vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Ardından içini ıslattığımız bardaklara karışımı alalım. Kullandığınız bardakların ağız kısımları dar olmasın, sonra tatlıyı içinden çıkarmak zor olur.
- Bardakları doldurduktan sonra oda ısısında soğumaya bırakalım.
- Ardından bardakların üzerlerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Akşamdan hazırlayıp sabah da servis edebilirsiniz. Bu sürenin sonunda bardaklardan muhallebimizi çıkarabiliriz. Hafifçe elimizle kenarından hava aldırdığımızda kolayca çıkacaktır. İster ikiye isterseniz benim gibi üçe bölebilirsiniz.
- Ben üzerini toz haline getirdiğim bisküviye buladım.
- Üzerini de antep fıstığı ve damla çikolatayla süsledim.
- Buzdolabında kısa bir süre daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu pratik ve nefis lezzeti kesinlikle deneyin derim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder